fredag 8 januari 2016

Midvinter!
Och så var alla helger slut för denna gång,  och snön passade på att komma.  Ett kort besök hoppas jag den gör, för mig blir allt besvärligt på vintern!  Köra till jobbet, ha hästarna ute i knöliga isiga hagar, vatten som fryser i stallet, gårdsplanen som ska skottas...enda positiva med snö är att det blir ljusare ute och att hundarna är rena. Det vill säga om snön får ligga kvar, vilket sällan inträffar. Jag skulle säkert tycka annorlunda om jag inte behövde köra bil en timme till och från jobbet i mörkret, om jag bodde i lägenhet,  men nu är det inte så! De norrländska vintrar jag är uppväxt med var så mycket finare, inget tö och slask och ingen blåst....

Det har varit en konstig julhelg,  med väldigt lite ledigt. Det blir så när man inte jobbar jul...då går jag på julaftons kväll och jobbar två nätter..är man ledig då får man jobba alla andra dagar...Inte kul alls men men...sedan så har min sambo jobbat i Singapore 2,5 veckor innan jul, och kom hem och hamnade på sjukhus i salmonella... I samma veva gick min svärmor bort hastigt så allt blev inte som vanligt.

Nu är han frisk och tillbaka i Singapore för att jobba i tre veckor igen! Har iallafall fått träffa mina barnbarn med familj två gånger, dels på min födelsedag och sedan nu nästan en vecka för att fira jul med dem. Det är underbart när de kommer även om det såklart blir lite rörigt med alla djur och barn, men vi har hunnit att umgås och ha det mysigt ändå.Önskevalpen har varit hos veterinären och opererat bort en ganska stor tumör mitt på huvudet! Så hon far fram som en virvelvind med tratt på huvudet. Informationen från veterinären om att hon ska ta det lugnt i 12 dagar gick inte riktigt fram till henne?? Lugnt vad är det? Till saken hör att hon fullkomligt älskar snö så det är inga lugna stunder ute heller. Men såret läker fint och nästa söndag ska jag ta stygnen.  Sen får man bara hålla tummarna att den var godartad!!!!

Nu sitter jag här med en ny och blank almanacka för 2016 och fyller i mina inbokad saker. Får nog sluta jobba helger ser det ut som... Kennelläger x två, tävlingar, mh,  SM och allt infaller ju på helger...ännu hellre gå i pension jag skulle inte ha svårt att fylla tiden det är då säkert. Sen ska vi komma igång med söket med Önska så snart hon läkt ihop. Och nu håller jag tummarna för att det inte blir några sjukdomar på djuren i år. Plånboken och jag har fått nog av det.


Framåt mot nya mål!

Ha det så underbart alla där ute och ni som älskar snö och vinter njut...för jag hoppas det inte varar länge.

Kram från oss!Snart är det sommar igen!! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida