fredag 3 april 2015

Långhelg!


Ja nu var det redan påsk igen, som sagt tiden bara rusar iväg när man har roligt! Och roligt har vi för det mesta. Jobbar nån gång ibland och tränar och står i mellan jobb. Kan man ha roligare? Påskhelgen börjar jag med tre nätters jobb, tre nätter för första gången sedan vi blev med Önskevalpen. The man on the moon gör oss sällskap på den klara svarta himmelen dessa jobbnätter,  känns tryggt!
Våren gör sina trevande försök och det går så sakta framåt, men det är flera minusgrader varje morgon, för att sedan vara strålande sol dagtid.
 Flickorna har fått tillbringa lite tid i hundgården medan matte sover på dagen, och husse är ute och håller ett vakande öga över dem.  Det är fortfarande lite svårt att få Önska att förstå det här med att sova på dagen. Men det kommer,  har ju lyckats med ett antal hundar nu under mina 25 år som nattarbetare. Har kommit igång igen med träningen av Ninja,  haft ett litet uppehåll och bara underhållit en del saker. Hon känns bra, fortfarande lite slö men det går åt rätt håll. Var ute och spårade ett lägrespår häromdagen och det gick strålande!


  Även Önska har provat på att spåra och det gick bra så nu kan vi snart börja på riktigt.
Annars håller vi på mycket med grunderna jag och Önska, leker, hämtar, avlämnar, kontakt och stadga. Leker in olika moment som är bra att ha i framtiden.  Otroligt tacksam att jobba med, vill mycket och väldigt lätt att belöna. Hon älskar alla typer av leksaker och all typ av mat och godis OCH all sorts social belöning...då är det lätt att träna.  Vi har också införskaffat ett nytt verktyg som jag varmt kan rekommendera.
Tänka om och tänka nytt är bra i valpträning tror jag.Nu är det snart bara tre veckor kvar till husvagnspremiär,  det ska bli underbart att komma iväg igen. Och speciellt trevligt då vi ska till Gislaved och träna med fina kompisar där.
Det gäller att ligga i och träna nu till vi ska dit, så vi är förberedda.

Också ett träningsverktyg som är viktigt!

Ha det gott i våren och sköt om er
Kram från mig och sessorna.
0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida