torsdag 17 juli 2014

Sommar och semester!

Ja så var sommaren här på allvar och med den lite semester, som i år skulle visa sig bli en mycket aktiv sådan. Andra år har vi gått på vår gård och grejjat med allt som legat efter, men i år tog vi huset på hjul och for iväg :-). Men först några fina dagar med barnbarnen och deras familj, och solen visade sig hela tiden de bodde i stugan, perfekt för både hundar och barn. Efter att det dragit iväg till Danmark var jag och Ninja hundvakt till lilla Ida, som för övrigt inte är förtjust i Ninja. Men efter några dagar utan Idas matte så sov båda hundarna i min säng och höll sams på promenaden. Stort framsteg av den lilla bitchen !! De kom tillbaka Lördagen efter midsommar och då var vagnen packad o klar så vi drog iväg på semester 66 mil norrut. Regnet öste ner när vi åkte och hela vägen till Värmland där vi sov över, perfekt bilväder med andra ord. Dagen efter fortsatte vi norrut och det var fortfarande mulet och gott att åka bil. När vi närmade oss mina födelsetrakter i Hälsingland förstod jag mycket mer min längtan efter skog.....och vilken skog....mil efter mil med fin skog och fina skogsvägar!
På sista sträckan stannade vi vid vildmarksstationen Noppikoski, ett hundvänligt ställe, men med tanke på all Björn som traskar omkring i skogen rastade jag inte där. Söndag eftermiddag landade vi på Färila Idrottsplats där vi skulle campa i drygt en vecka.

Det visade sig vara ett perfekt ställe, ingen trängsel och perfekta rastmöjligheter för Ninja, ingen kö till dusch o toa, och lugnt och skönt att dra sig tillbaka på för kvällen. Och här har jag varit och dansat många gånger på utedansbanan för hundra år sedan :-) När vi kom fram orkade vi inget mer än titta på Tv en stund för att ladda inför alla släktingar vi skulle träffa under veckan.

Och vilken vecka det blev, så roligt att träffa alla, moster, morbror, faster och alla kusiner och kusinbarn! En del hade jag inte sett på säger över 20 år! Väldigt mysigt var det att besöka alla fina ställen jag varit på under mina barndomssomrar, min mormor och morfars gård, där jag umgicks med hästar och kor, min farmors fina lilla stuga där det också fanns häst och vi slog hö på gammalt vis.Små fina cykelvägar som jag o mormor cyklade på, badsjöar där vi badade. Det var en händelserik vecka på alla sätt och vis.


Min Mormor och Morfars fina gård där det även nu gick hästar och betade.


Min Farmor och Farfars fina stuga som numer är tillbyggd.


Och runt hela bygden flöt Ljusnan så stilla i det fina vädret.

Vi var även en dagsutflykt till Järvsö som är väldigt fint!


Lillbabs museum.


Lillbabs café där vi åt en jätteräkmacka och fick se Lillbabs sitta o fika med sina barnbarn!


Tevsjö Bryggeri i Järvsö, som gör snaps, brännvin, mm där vi också fick en rundtur i tillverkningen.


Vi besökte även de som inte finns med oss längre och det är en del däruppe.


Valpabstinensen fick också sitt hemma hos min kusin Leif.


Efter drygt en vecka packade vi vagnen för vidare färd till Dalarna och Borlänge och mer släktingar! Vädret fortsatte att vara på sin bästa sida, med strålande sol och 28 gr i skuggan när vi landade hos min kusin Maria, en av Sessans största beundrarinnor.


Marias fina hus i Trollsjö några mil utanför Borlänge!

Vi hann med att träffa en moster, farbror och faster samt kusiner och kusinbarn även i Borlänge, det var så skoj! Och mycket god mat där också :-)


Trevlig middag hemma hos min kusin Ann-Cathrine.


Kusin Maria som det var såå himla roligt att träffa efter så många år!


På måndag gick färden hemåt i värmen, för att ladda om ett par dagar ute på Härön med sol och bad, innan smålandsgänget skulle komma på träninghelg. Det tar vi i nästa blogg så ni orkar läsa! En fantastisk semester har vi haft på alla vis och nu kan vi slappa två veckor i Ichmeler med gott samvete i sept.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida